Na het aanmaken van jouw Joboxx account kan je beginnen met het publiceren en verspreiden van jouw vacature! Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Stap 1: Employer Brand

Waarom?

Jouw employer brand is zoveel als een voorkeurspositie die je als werkgever in de mindset van toekomstige medewerkers hebt. Met een authentiek werkgeversverhaal trek je de juiste kandidaten aan.

Jouw employer brand vertelt potentiële kandidaten over de bedrijfscultuur, de waarden en normen in jouw organisatie. Als dit in lijn ligt met hun verwachtingen, zullen ze open staan voor jouw vacatures. Daarbovenop is jong talent zeer gevoelig voor employer branding! 61% van de mensen jonger dan 40 jaar, houdt bij hun keuze rekening met de reputatie van het bedrijf.

Hoe?

Een goede employer brand start met het bepalen van de unieke bedrijfswaarden en met deze te communiceren. Daarnaast is een beeld scheppen over hoe het leven er op kantoor uitziet ook belangrijk. Dit kan door foto’s en video’s van het bedrijf te delen!

In Joboxx maken we het heel eenvoudig om dit te doen. In organisaties met een sterke employer brand is de gemiddelde kost per hire twee keer lager dan in bedrijven met een matig werkgeversmerk.

Wat?

Je kan in enkele clicks verschillende foto’s uploaden, maar denk ook aan een leuke tagline van je bedrijf. Het meest effectief blijft het aanbieden van een employer brand video!

Stap 2: Vacature

Waarom?

Jouw vacature is niet de enige communicatie die jouw kandidaten te zien krijgen. Zorg dus dat jouw vacature de aandacht trekt, aangenaam is om lezen en aantrekkelijk is om op te reageren.

Maar aantrekkelijk zijn volstaat niet. De vacature moet helder en krachtig geschreven zijn. Mensen moeten zichzelf erin herkennen en zin krijgen om bij jou aan de slag te gaan. Herhaal nogmaals de sterke punten van jouw employer brand. Dit is een cruciale fase in het succesvol vinden en werven van talent…

Hoe?

Kandidaten kiezen niet voor een bedrijf omwille van de klassieke bedrijfsgegevens, zoals een oprichtingsdatum en beurswaarde. Een kandidaat kiest eerder voor een bedrijf omdat het achter diens missie en visie kan staan en er zich in herkent.

Het opstellen van de vacature moet gebeuren aan de hand van het AIDA-model. Dit wil zeggen dat je eerst de aandacht van de kandidaat moet trekken, daarna de interesse opwekken en desire creëren. Als de kandidaat “verlangt” naar jouw vacature zal hij of zij ook tot actie overgaan en solliciteren!

Stap 3: Publiceer

Als je de ideale employer brand hebt en een unieke vacature moet je ze ook nog naar buiten kunnen brengen. Publiceren op de ideale kanalen is de laatste stap naar succes! Find the talent you want. Wil je een offerte ontvangen op basis van artificiële intelligentie? Dat kan! Big data biedt een antwoord op jouw vraagstuk.

Waarom?

Om de juiste kandidaten te bereiken moet je ook de juiste kanalen inzetten. Als jouw vacature niet tot de juiste personen raakt mag jouw employer brand en vacature nog zo goed zijn, dan zal er geen reactie op komen. Daarbij is het nog een belangrijk element dat maar 50% van de actieve bevolking op zoek is naar werk en hiervan maar 1/3e actief op zoek is. Dus als je de juiste actieve én passieve kandidaten wil bereiken is de verspreiding van je vacature even belangrijk en zelfs nog belangrijker dan de voorgaande stappen.

Hoe?

Joboxx werkt op basis van artificiële intelligentie en big data. Dit wil zeggen dat wij een campagne offerte baseren op data van voorgaande campagnes, data over de spanningsgraad, het opleidingsniveau en nog vele andere. Door deze data te combineren is het mogelijk een accuraat voorstel te doen voor jouw vacature. Maar dit is niet alles, deze offerte garandeerd jou een bepaald ratio aan kandidaten. Behalen wij dit aantal niet? Eenvoudig, dan krijg je dat bedrag van ons terug. Dus: Bij Joboxx betaal je enkel voor wat je daadwerkelijk krijgt! Risky business? Nee, gewoon big data.