Actieknoppen: welke mails worden er verstuurd?

In het ATS vind je in de talentpool verschillende actieknoppen. Maar wat gebeurd er precies als je op deze knoppen klikt? In de lijst hieronder vind je terug welke mails of meldingen er worden verstuurd. De kandidaat ontvangt deze in de taal van zijn kandidatenprofiel (NL, EN of FR).

Deze knop wordt automatisch geactiveerd op het moment dat de kandidaat voor de eerste keer wordt aangeklikt. Er wordt een mail naar de kandidaat verstuurd waarin de sollicitatie wordt bevestigd.

 

De naam van de vacature wordt automatisch toegevoegd en de kandidaat wordt gestimuleerd om zijn profiel te vervolledigen.

 

Klik op de afbeelding om de mail te lezen.

Klik op deze actieknop als je een kandidaat handmatig hebt aangemaakt door in je talentpool rechts onderin op de oranje ‘+’ knop te klikken.

 

Zodra je op deze knop klikt wordt er naar de kandidaat een e-mail gestuurd met een uitnodiging zijn Joboxx profiel aan te maken en deze te vervolledigen zodat je een compleet beeld krijgt van de kandidatuur.

 

Klik op de afbeelding om de mail te lezen.

Heb je niet genoeg informatie over een kandidaat? Klik dan op de knop ‘profiel verder aanvullen’ om een uitnodiging te versturen.

 

De kandidaat ontvangt een e-mail waarin hij wordt gestimuleerd om zijn profiel te vervolledigen met een foto, cv, werk- en opleidingshistorie.

 

Klik op de afbeelding om de e-mail te lezen.

Zodra je klikt op ‘in process’ krijgt de kandidaat op zijn persoonlijke account een melding. Zo weet hij dat er naar zijn kandidatuur gekeken wordt en spoedig een reactie kan verwachten.

Wil je een kandidaat uitnodigen voor een videocall of interview? Neem contact op met de kandidaat (via het tabblad ‘contact’) om een afspraak te maken. Een afspraakbevestiging kan je eenvoudig versturen via de actieknoppen in je talentpool.

 

Zodra je op ‘Contact’ krijg je twee opties: Videocall & Afspraak.

Klik op de gewenste button en vul de afspraakdetails zoals de datum, het tijdstip en eventueel de locatie. Er wordt direct een mail verstuurd naar de kandidaat met de bevestiging.

 

 

Klik op de afbeeldingen om de e-mails te lezen.

Wil je dat de kandidaat één of meerdere testen maakt? Klik dan op de knop ‘assessment bestellen’. Een medewerker van Joboxx neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 

Benieuwd uit wat voor assessments je kan kiezen? Lees hier meer over de verschillende testen.

Heb je een beslissing genomen? Klik dan op de knop ‘Beslissing’, je krijgt 3 opties: gekozen, reserve of nee.

Als je op ‘Gekozen’ klikt wordt de beslissingsknop groen en de kandidaat krijgt een melding in zijn persoonlijke profielEr wordt geen e-mail verstuurd. Breng de kandidaat telefonisch op de hoogte van dit goede nieuws!

 

Als je op ‘Reserve’ klikt ontvangt de kandidaat een e-mail waarin wordt uitgelegd dat hij is weerhouden voor de functie, maar dat zijn gegevens worden opgeslagen in de database. De beslissingknop wordt oranje, dit is ook zichtbaar in het profiel van de kandidaat.

 

Als je op ‘Nee’ klikt ontvangt de kandidaat een e-mail dat hij niet geselecteerd is. De beslissingknop wordt rood en is ook zichtbaar in het kandidatenprofiel.

 

Klik op de e-mails om deze te lezen.

Je bent hier:
Laatst bijgewerkt: februari 06, 2019