Hoe verklein ik een foto?

Je bent hier:

Is je de foto voor op je employer brand pagina te groot? Volg deze stappen om je foto webvriendelijk te maken!

Windows gebruikers

1. Open Paint of Paint 3D
  2. Klik op ‘formaat wijzigen’ bij Paint, of ‘afbeelding bijsnijden’ bij Paint 3D.
  3. Klik op ‘pixels’ en zorg dat ‘hoogte-breedteverhouding behouden’ aan staat gevinkt. Vul als breedte ‘1800’ in.
  4. Sla de afbeelding op.

Is de afbeelding nog steeds te groot? Volg dan de instructies onder ‘online tool’ op.

Mac gebruikers

1. Open de afbeelding.
  2. Ga naar ‘Extra’s’ in de menubalk en kies voor ‘Pas grootte aan…”
  3. Kies in het dialoogvenster aan de rechterkant voor ‘pixels’ i.p.v. ‘centimeters’.
  4. Pas de breedte aan naar 1800 pixels en de resolutie naar 72 pixels/inch.
  5. In het vak ‘nieuwe grootte’ zie je wat de nieuwe bestandsgrootte wordt. Dit moet onder de 1mb liggen.
  6. Klik op ‘ok’.

Online tool

Er zijn verschillende online tools waarmee je één of meerdere foto’s in één keer kan verkleinen.

Laatst bijgewerkt: januari 22, 2019