Hootsuite verzamelde samen met We Are Social cijfers over het internetgebruik en sociale media in België en waar wij een interessante blogpost en infographic over schreven. Wie tegenwoordig op zoek is naar nieuwe werknemers doet dat steeds vaker via sociale media. Deze cijfers kunnen je helpen door een beter beeld te vormen over het online gedrag van Belgen!

Liever gewone tekst? Klik hier!

1) Hoeveel % gebruikt het internet?

Van alle Belgen gebruikt maar liefst 94% het internet.

Daarvan gebruikt

  • 85% het dagelijks
  • 13% het minstens 1 keer per week
  • 2% het minstens 1 keer per maand

Je hebt dus enorm veel kansen om te rekruteren via het internet en zo jouw doelgroep te bereiken!

2) Enkele gegevens

Maar liefst 7,5 miljoen mensen zijn actief op sociale media. Dat komt neer op 65% van de hele Belgische bevolking. Zij gebruiken gemiddeld 1,5 uur per dag sociale media. Grijp je kans om het perfecte talent te zoeken op sociale media!

Maar wat zijn de profielen van die 7,5 miljoen gebruikers op die kanalen? De meeste gebruikers zijn tussen de 18 en 65 jaar. Laat dat nu net de doelgroep zijn die jij target om nieuwe werkkrachten te vinden.

3) Welke sociale media hebben het meeste succes?

Via deze kanalen heb je de grootste kans om gericht te adverteren en zo de juiste kandidaten aan te trekken om bij jou te werken. Laat dus jouw kans niet liggen! Maak gebruik van deze kanalen en je zal goed beloond worden.

4) Hoeveel bereik haal je?

Voorgaande cijfers zijn wel allemaal heel leuk, maar wat ben je daar nu mee als bedrijf? Wel, heel veel! Adverteren op één van deze kanalen is interessant als je ziet hoeveel bereik er mogelijk is. Lees: hoeveel werknemers er te bereiken zijn.

Hieronder krijg je concrete cijfers over hoeveel mensen je nu juist kan bereiken. Wat houdt je nu nog tegen om nieuwe werkkrachten te zoeken via sociale media? Juist ja, niks!

Tot slot

Met deze cijfers heb je al een beter inzicht in welke kanalen je het beste gebruikt om op te adverteren. Vind op deze manier snel de juiste kandidaten of maak gebruik van een Smart Recruitment Tool zoals Joboxx!