Toch blijft het aantal werkzoekenden dalen…

25.389 vacatures werden in september 2018 aan de VDAB gemeld. De voorbije 12 maanden ontving de VDAB maar liefst 280.719 vacatures. Hiermee is er een stijging van 12,9% in vergelijking met september van vorig jaar.

Als we deze cijfers bekijken komt dit neer op 25.000 nieuwe vacatures per maand. Omgerekend zijn dit 1.270 open posities per werkdag (20 dagen per maand) en maar liefst 158 jobs per gewerkt uur (8u per dag)!

Iedere minuut komen er maar liefst 2,65 nieuwe vacatures bij…

Als je deze cijfers in overweging neemt kan je vaststellen dat het tijd wordt voor een andere manier van rekruteren. Om te beginnen zijn er lang niet genoeg werkende werkzoekenden om al deze openstaande posities in te vullen. Het is dus belangrijk je zoektocht uit te breiden naar passief werkzoekenden.

De uitdaging bestaat er niet in om deze mensen te vinden. Want in dit mobiele tijdperk is het nog nooit zo eenvoudig geweest om iemand te vinden!

Wat denk je ervan moest er een systeem bestaan dat het hele internet afspeurt naar kandidaten die aan jouw gezochte profiel beantwoorden?

Joboxx gebruikt artificiële intelligentie om personen te vinden die beantwoorden aan jouw gezochte profiel en ‘target’ jouw ideale kandidaat en iedereen die daar op lijkt!

Dat betekent dat je in principe iedereen kan vinden… Maar nu komt het moeilijke: “Hoe overtuig je iemand om voor jou te willen komen werken?”

Lees hier meer over in het artikel : Versterk jouw Employer Brand