Een opsomming maken van de beste jobboards is geen eenvoudige opdracht. Het kan zelfs een bijna onmogelijke opdracht genoemd worden. Maar waarom nu juist? Je kan van alles rankings maken, van de beste voetbalclubs tot een foute hitlijst. En niet voor jobboards?  

Voor jobboards is het niet zo eenvoudig. Want voor elk profiel en elke regio heb je andere variabelen, daar scoort het ene jobboard al beter dan het andere en omgekeerd.

Net daarom hebben we bij Joboxx een algoritme ontwikkeld ontwikkelt dat op basis van Big Data een antwoord biedt kunnen op deze vraag. Onze AI (Artificiële Intelligentie) assistent Sophia is wel in staat een antwoord te geven op jouw specifieke vraag. Aan de hand van de data die we hebben verzameld kan ze jou vertellen welke jobboards in jouw regio voor het profiel waarnaar jij op zoek bent het beste zal scoren.

Maar toch willen we wel een korte blik werpen op de verschillende categorieën jobboards waaruit je zelf kan kiezen of de keuze aan Sophia kan laten!

Generieke jobboards

In eerste instantie heb je de generieke jobboards. Deze zijn gericht op alle vacatures. Deze zijn niet doelgroepgericht en hierop komen dus alle beroepen en functies op voor.

Werkzoekenden kunnen hier zoeken binnen de functies maar kunnen ook filteren op verschillende manieren zoals op bedrijf, locatie of een specifieke branche. Voorbeelden van generieke jobboards zijn Monster, Vacature.com en Stepstone.

Gratis jobboards

Een job publiceren op een jobboard heeft vaak een kostprijs. Vandaar dat we ook de gratis boards vermelden. Voor Vlaanderen gaat dit over de VDAB, in Brussel is dit Actiris en in Wallonië tenslotte gaat dit over Le Forem.

Deze jobboards zijn kosteloos omdat zij van de overheid uit worden gefaciliteerd. Het is mogelijk hier de juiste kandidaat te vinden zonder enige kost! Maar voor verschillende profielen zal het niet mogelijk zijn hen hier te vinden.

Niche- of doelgroep jobboards

Deze jobboards richten zich op een specifieke doelgroep zoals bijvoorbeeld digitale profielen of ICT-specialisten. Deze laatste zijn gemakkelijker te vinden op deze niche jobboards dan op bijvoorbeeld de site van VDAB.

Omdat een nichesite zich slechts op één soort baan, functie of type dienstverband richt is het zowel voor de werkgevers als werkzoekenden een stuk makkelijker om de juiste persoon, specifieke vacature of opdracht te vinden die aansluit op de wensen en de competenties van de werkzoekenden.

Enkele voorbeelden van niche jobboards zijn onder andere ICTjob.be of Bloovi Careers, zij richten zich op IT profielen en digitale profielen.

Maar de jobboards krijgen het de afgelopen tijd een pak moeilijker. Dit komt door het feit dat het aantal werkzoekenden enorm is gedaald. Vandaag de dag zoekt nog maar 15% van de bevolking actief naar werk!

Wil je naast die actieve kandidaten ook graag passieve kandidaten aanspreken? Goed idee! Dit zijn mensen die hun huidige job wel willen verlaten voor een betere aanbieding maar ze zijn nog niet echt op zoek. Bij deze mensen is het dus belangrijk hen te bereiken in hun leefwereld. Wil je graag weten hoe je deze 75% kan bereiken? Lees dan onze blog: “Rekruteren via sociale media”.

Een lijst maken van de juiste jobboards van België is dus en onbegonnen opdracht of zou helemaal incorrect zijn. Wil je nu toch graag weten welke jobboards of andere kanalen het beste zijn om jouw vacature te laten invullen? Sophia en het Joboxx-team staat je graag bij!