Meet Sophia! Sophia is de AI ‘Talent Acquisition Robot’ van Joboxx.com. 

Ten onrechte wordt er een verband gelegd tussen Artificiële Intelligentie (AI) en de angst voor een wereld waarin robots de mens vervangen. Zo’n robot is Sophia niet, gelukkig. Sophia (betekent in het Grieks ‘wijsheid’)  helpt je als recruiter betere kandidaten te vinden in minder tijd en voor minder geld.

Machines kunnen veel. Sommigen zijn zelfs ‘intelligent’ te noemen. Ze kunnen bepaalde dingen beter en sneller dan de mens, zoals data analyse en voorspellingen maken. Maar er zijn ook vaardigheden waar Artificiële Intelligentie nog niet succesvol in is. Dan hebben we het over ‘intuïtie’, ‘buikgevoel’, ‘culturele match’, ‘persoonlijkheid’ en ‘aanvoelen’. Dingen die we eerder toewijzen aan emotionele intelligentie.  

“Sophia helpt je als recruiter om betere kandidaten te vinden, in minder tijd en voor minder geld.”

Didier Decaestecker, CEO

In talentontwikkeling, leren we dat mensen beter presteren en gelukkiger zijn als ze iets doen waarvoor ze talent hebben. Zo is Sophia ook!  Sophia is een tool, een hulpmiddel, die de recruiter de nodige rekenkracht geeft om slimmer en sneller te rekruteren. Zo kan de recruiter zijn of haar tijd investeren in alle (belangrijkere) menselijke elementen waar recruiters wél (en robots geen) talent voor hebben.

In HR kan Artificiële Intelligentie overal helpen. Er bestaan ontwikkelingen waarbij robots afspraken maken met kandidaten. Daarnaast zijn er chatbots die eerste ronde gesprekken voeren of assessments afleggen. Onze Sophia legt zich toe op het analyseren en verwerken van grote hoeveelheden evoluerende data. Sophia verzamelt alle data over via welke kanalen (sites, apps, social media, groepen, …) welke profielen, met welke specifieke eigenschappen, kunnen worden gevonden. Je mag het zien als een onmiddellijk beschikbare benchmark van ‘best sourcing practices’ van de laatste succesvolle aanwervingen van gelijkaardige profielen.

Registreer je hier en ontdek hoe Sophia jou kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaten.  Wil je meer lezen over hoe je slimmer kan rekruteren met Joboxx? Lees dan het artikel: “Starten met Joboxx