ALLES DIGITALISEERT EN REKRUTEREN NIET? TOCH WEL!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de KMO’s en recruiters niet beschikt over een software voor hun recruitment!

Recruitment software, ook wel A.T.S. (Applicant Tracking Software) genoemd, heeft als doel je te begeleiden door het wervingsproces. Bepaalde stappen worden geautomatiseerd en alle reacties van kandidaten worden netjes geordend.  De selectiecriteria vergelijk je op een overzichtelijke manier en je evalueert in één oogopslag alle kandidaten. Want rekruteren wordt steeds complexer. Tegenwoordig moet je je vacatures verspreiden op je eigen website, op verschillende job boards, op social media en blijven de reacties nog altijd terugvallen…

Vind je ook moeilijk geschikte kandidaten? Misschien kan recruitment software je helpen?

Voor grotere bedrijven, worden Recruiting Tools de derde grootste kost van het rekruteren. Zij gebruiken onder andere systemen als Recruitee, Bamboo HR of Workable, en hebben hun wervingssnelheid, -efficiëntie en dus ook hun succes hierdoor zien stijgen. Deze software zijn meer gericht op gespecialiseerde HR- en recruitment afdelingen binnen grote bedrijven. Door de kost van het gebruik of licence fee en soms ook door de complexiteit van het programma vinden veel KMO’s en freelance recruiters deze oplossingen een maat te groot.

Omdat iedereen recht heeft op het vinden van de juiste mensen, heeft Joboxx Recruitment Technologies een recruitment platform gecreëerd: Joboxx.com. Deze is gericht op KMO’s en freelance recruiters, om hen te helpen in hun wervingsproces. Zonder complexiteit en zonder die hoge licence fees*.

*Joboxx is een gratis recruitment tool!